Яєчний порошок являє собою концентрований харчовий продукт, виготовлений із курячих яєць висушуванням яєчної маси (білка і жовтка разом)
Застосування:Застосовується в кондитерській та хлібопекарській промисловості. Замінює свіже яйце (10 г яєчного порошку і 30 г води відповідають вазі одного яйця середнього розміру). Також яєчний порошок використовують при виробництві м'ясних продуктів, соусів, майонезів. З яєчного порошку можна приготувати смачні омлети.
Інгредієнти (склад):-
Жир, %, не менше 35
-
Білок, %, не менше 45
-
Вуглеводи, % 7
Колір: від світло-жовтого до яскраво-жовтого, однорідний по всій масі; Смак і запах: властивий висушеному яйцю Структура: порошок, допускаються грудочки.
Фізико-хімічні показники:
Массовая доля сухих веществ - 95.1%
Растворимость - 85%
Основні властивості:
Яєчний порошок повністю замінює натуральне яйце.
Переваги використання:
Яєчний порошок зручний при зберіганні, для нього не треба чотирьох секційні ванни, холодильні камери, він займає мало місця.
Зручний в застосуванні, економічний у використанні.
Яєчний порошок зберігає всі поживні властивості свіжого яйця, але при цьому подешевшали яйця, в 6 разів довше зберігається, не утворює відходів.
Способи використання:
Перед застосуванням порошок просівають, а потім розчиняють у воді (на 100 г порошку — 0,35 л води). Щоб яєчний порошок розчинився, в нього спочатку додають трохи теплої води (40 — 50 °С), ретельно перемішують і, продовжуючи розмішувати, вливають решту води. Через 30 — 40 хвилин порошок набухає, і його, попередньо процідивши, можна використовувати. Відновлений яєчний порошок необхідно використати протягом робочої зміни.
Технологічні рекомендації:При використанні яєчного порошку для приготування бісквіта необхідно додатково вводити в рецептуру Пасту для збивання ПАР
Зберігання:Термін зберігання яєчного порошку при температурі не вище 20 °С та відносній вологості повітря не вище 75% — до 6 місяців, при температурі не вище 2 °С і відносній вологості повітря 60 — 70% — до 2 років.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Імперово Фудз |
Країна виробник | Україна |
Вид яєць | Курячі |
Основні | |
Вага | 1.0 |
Тип | Порошок |
Тип пакування | Фасовка у дой-пакет з застібкою |
- Ціна: 300 ₴/кг