Суха демінералізована сироватка молочна - це суха сироватка, з якої видалена частина мінеральних солей. Від натуральної сироватки деминерализованный сухий продукт відрізняється поліпшеними органолептичними характеристиками, більш високим рівнем розчинності і менш високим рівнем кислотності. Виділяють кілька ступенів демінералізації від 20 до 90%.
Область застосування:
-
в молочній промисловості при виробництві спредів, сметанних продуктів, сиру і сирних виробів, йогуртів, морозива, згущеного молока, плавлених сирів, напоїв;
-
в комбікормовій промисловості для виробництва кормів для с/г тварин, в т. ч. виробництва замінників молока;
-
у м'ясопереробній промисловості при виробництві варених ковбас, сосисок, сардельок в якості заміни сухого молока;
-
у кондитерської та хлібопекарської промисловості при виробництві кондитерських виробів, хлібобулочних виробів, шоколадних паст, начинок цукерок і різноманітних глазурей;
-
в олійно-жировій промисловості при виробництві майонезів і жирових соусів;
-
у парфумерної та фармацевтичної промисловості при виробництві різноманітних шампунів, кремів, масок, косметичних сироваток, лікарських засобів;
-
у пивоварній промисловості;
-
для виробництва спортивного харчування.
Сировиною для виробництва демінералізованої сироватки служать молочні подсырная, казеїнова і сирна сироватки.
Демінералізована сироватка виходить в результаті відокремлення частини мінеральних речовин (солей).
Продукт виробляють шляхом пастеризації і згущення свіжого коров'ячого молока. Далі продукт гомогенезируют і сушать на розпилювальних і вальцевих сушках при емпературе 150-180 °С з наступним сушінням і просіюванням.
Опис
Сироватка суха молочна являє собою дрібнодисперсний сухий гігроскопічний порошок від білого до жовтого кольору. Смак і запах - солодкий, злегка кислуватий, без сторонніх присмаків і запахів. Підвищений вміст лактози надає сироватці солодкий смак.
Будь-яка сироватка є сумішшю білків, лактози, мінералів і води, при виготовленні сирів і сиру в неї переходить більша частина лактози, а також практично всі молочні солі, мінеральні речовини та мікроелементи. Саме цей склад робить її вкрай корисною для людини та с/г тварин і незамінною у виробництві багатьох харчових та косметичних продуктів.
Застосовується для покращення збивання, зв'язування води, заміни курячого білка та жовтка, покращення складу емульсій.
Технічні характеристики
вологість – не більше 4%
лактоза – не менше 75,0%
жири – не більше 1,5%
мінеральні речовини - трохи більше 8,5%
протеїни – не менше 11,5%
рН - не менше 6,2
розчинність – не більше 0,5 ml
(Демінералізація – це очищення сироватки від розчинених у ній солей, зокрема від натрій хлор (кухонна сіль).
Процес демінералізації молочної сироватки розширює сферу її використання у харчовій промисловості. Це насамперед пов'язане зі специфічними властивостями демінералізованої сироватки.
На сьогоднішній день встановлено сфери використання демінералізованої молочної сироватки у харчовій промисловості:
- для виробництва молочних продуктів (морозиво, сирні пасти, дитяче харчування, плавлені сири);
- для кондитерських та хлібобулочних виробів (пряники, торти, печиво, цукерки, здобний хліб);
- для м'ясних продуктів (ковбаси варені, шинка, паштети);
- для лікарських засобів.
Ці технології дозволяють створити функціональні продукти харчування, які не тільки відрізняються від продуктів, отриманих за традиційними технологіями, але й мають ряд унікальних властивостей. Розглянемо деякі приклади застосування сироватки сухої демінералізованої:
- морозиво з демінералізованою сироваткою має збиваність вище на 15-20%, що сприяє збільшенню обсягу продукції та легшому засвоєнню;
- здобний хліб з демінералізованою сироваткою відповідає за обсягом та якістю хліба з додаванням сухого знежиреного молока, але відрізняється більш тривалим терміном зберігання;
- при внесенні сироватки сухої демінералізованої в ковбасні вироби дозволяє знизити ймовірність утворення бульйонних набряків та збільшити вихід готового продукту.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Мішок |
- Ціна: 50 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 25 кг